sailing%20timy%20logo7(3)_edited.png
Search
  • Peter

Jadranje Grčija - 5. del

Updated: May 20, 2019

Nedelja, 12.5.2019


Timy pluje v temno noč, mimo Albanije in Italije, noč je mirna, vetra malo, ker je še signal na telefonu, pregledam še enkrat vremensko napoved, ki ne kaže prav dobre obeti, kajti vetra bo več kot preveč in tudi dežnih kapelj ne bo manjkalo. Vendar počasi se bliža konec in potrebno bo pripluti v varen domač pristan. Ker je napovedan jugo, to pomeni, da bo morje gotovo precej divje, vendar malo bolj ugodno, kajti pihalo bo proti domu, in to pomeni jadranje z vetrom v krmo. Ker ni časa za čakanje na bolj ugodno vrnitev domov, druge izbire niti ni. V jutranjih urah se veter kot po napovedi začne krepiti s tem pa tudi hitrost plovbe. Prav tako je potrebno postopoma krajšati jadra, valovi pa so čedalje večji, vendar hujšega kot to, da se barka ziba ni. Sprva je bil plan, da je smer plovbe podoben poti, po kateri je Timy priplul. Vendar ker se jugo ne po polegel lep čas, bi to pomenilo prečkanje Jadrana z vetrom v bok, kar pa je precej neugodno. Zato je plan, da je plovba usmerjena direktno z vetrom oziroma nekoliko v pol krmo, do najbližjega pristanišča v Cavtatu. Ker se je veter močno okrepil, valovi pa so nastali nekaj metrski, je glavno jadro že na zadnji krajšavi, genova pa je tudi že pol skrajšana. Vsake toliko časa, pridejo tako veliki valovi, da se začnejo valiti, in nekajkrat celo plusknejo in zalijejo kokpit. Ker veter še vedno ne pojenja je potrebno glavno jadro zapreti, kar v teh valovih in vetru ni tako enostavno.

Zaradi varnosti imam vseskozi na sebi samonapihljivi rešilni jopič, preko jermena pa sem tudi privezan na barko. Če bi imel viharna jadra, bi jih zagotovo uporabil, vendar na ta jadra Timy še čaka. To so jadra za močne vetrove, kjer ni več moč uporabljati ali pa ni priporočljivo več uporabljati klasičnih jader. To so zelo močna jadra, z oranžno obrobo ali pa so cela oranžna, zato da so dobro vidna, njihova kvadratura pa je zelo majhna. Skratka glavno jadro je pospravljeno v lazy bag ali vrečo za jadro, vendar sem opazil, da je bil zadnji čas za ta ukrep, kajti dve ojačitivene letvice so počile.


Timy tako nadaljuje plovbo z le nekoliko odprtim prvim jadrom – genovo. Kasneje inštrumenti pokažejo, da je veter dosegel natanko 60 vozlov ali 111 km/h, in pa merjeno po GPSu hitrost plovbe 12,4 vozla ali 23 km/h. Še nekaj besed o valovih, jugo je dokaj enakomeren veter z jugovzhoda, kar pomeni, da piha nekje vzdolž jadranske obale in pa posledično dela zelo velike vendar enakomerne valove. Velikost valova je težko oceniti, vendar izgleda tako, da ko te veter dohiteva, da pluješ kot na hrib, in ko te valj dohiti oziroma prehiti, pluješ v dolino. Po dobrem dnevu jadranja, se veter nekoliko pomiri, in Timy doseže obalo Hrvaške.


Ponedeljek, 13.5.2019


Po napornem jadranju je Timy varno vezan v Cavtatu, kjer je potrebno opraviti formalnosti glede vstopa na Hrvaško. Deževni oblaki, so nepogrešljivi in ne mine ura, da ne bi opralo in namakalo palubo, vendar danes je to prav priporočljivo, saj je tako dež spral vso sol iz jader in palube. Ker je že pozna ura in uradniki ne delajo več, prenočimo na carinskem pomolu.


Torek, 14.5.2019


Zjutraj se nevihtni oblaki razgubijo, in celo pokažejo se sončni žarki. Zaradi vlage in mraza je bilo potrebno celo ogreti notranjost jadrnice. Pred sabo je bil končno torej na sporedu nekoliko sončen in toplejši dan. Najprej je bilo potrebno obiskati kapitanijo, kjer so pregledali dokumente, in dokupiti pavšal turistične takse. Sledil je še obisk policije, in s tem se je lahko uradno nadaljevala plovba v teritorialnih vodah RH. Po 2 tednih je bilo potrebno natočiti tudi nekaj goriva v rezervoar, zato je sledil obisk črpalke v Dubrovniku. Z južne strani je bilo možno ogledati si starodavno mesto in njegovo obzidje, potem pa obpluti mesto in vpluti z severne strani, kjer je tudi marina in črpalka.

Napoved za naslednje dni zopet ni ugodna, saj je napovedana orkanska burja. Prav za področje kamor smo namenjeni je napovedan najmočnejši veter. Vremenu se je potrebno vseeno nekoliko prilagajati, in ker sedaj več varnosti nudijo številni otoki vzdolž Jadranje obale, ni večji problem najti ustrezno zavetje v primeru orkanskega vetra. Zapustimo Dubrovnik v brezveterju, in po nekaj miljah se veter že okrepi. Bolj kot se bližamo otoku Mljet, več vetra je. V dobri uri veter doseže maximalno hitrost 49,2 vozla ali 91 km/h, in Timy je prisiljen poiskati zavetje na koncu otoka Mljet v nacionalnem parku v uvali Polače. V uvalo se vpluje mimo treh manjših otočkov, ki nudijo dobro zašito pred vetrom in valovi. Uvala je dobro zaščitena pred vsemi vetrovi, zato se varno zasidramo in prenočimo.


Sreda, 15.5.2019


Po mirno prespani noči in ponehanju burje, se naša pot nadaljuje proti otoku Korčuli. Vreme zopet deloma prekrivajo oblaki, deloma je sončno, pa tudi kakšna kaplja pade vmes. Pred mestom Korčula, vržem sidro in se vežem s krmo na obalo, sledi sprehod po ulicah in ogled znamenitosti. Po uri postanka, po nabavi nujnih potrebščin v trgovini, je čas za nadaljevanje poti proti severnemu delu jadrana.

Današnji dan je nekoliko z manj vetra, in nekoliko več sonca, kar prijetno prija. Plujemo proti Hvaru, med Hvarom in Korčulo leži otok Ščedro, kjer se zopet sidramo in čas je za pripravo toplega obroka. Pot nadaljujemo mimo Svete Nedjelje in pa rdečih skal, do mesta Hvar. Iz morske strani si ogledamo mesto potem pa odplujemo miljo stran na Paklene otoke, kjer zaključimo plovbo.


435 views0 comments

Recent Posts

See All

©2021 by Sailing Timy